S’apropen les eleccions i sento una profunda tristesa en veure com molts dimiteixen del seu dret d’exercir el vot. El “tots són iguals”, el  ” no hi ha res a fer” i altres expressions per l’estil se senten arreu.  No puc evitar recordar una frase que diu: “perquè al món estigui dominat per la mala gent, tan sols cal que la bona gent calli”.

I això és el que estan aconseguint. No som conscients que la democràcia, malgrat totes les seves mancances, és l’únic sistema que permet l’existència d’un mínim de justícia. No pensem que el nostre model, malgrat tot el que es pugui criticar, ens ofereix l’oportunitat de dir les coses i de canviar-les. No ens n’adonem que tot és reversible i que “cualquier tiempo pasado no fue mejor”.

La idea d’un món millor, alternatiu, més just, més respectuós, només es pot defensar si tots hi participem, si no ens rendim, si no callem, encara que, ara com ara, això de posar una papereta dins d’una urna ens pugui semblar molt poca cosa… no ho és.

En un món en que cada vegada tot està més privatitzat, on els interessos d’uns pocs aconsegueixen  imposar-se sobre la majoria, on la por és utilitzada per tenir-nos a tots calladets i atemorits, cal defensar allò que és públic, cal fer més política que mai, entesa com l’acció pel bé comú.

Anem a votar, no ens quedem presoners de les circumstàncies i les mesquineses, mirem lluny, amb perspectiva històrica i siguem conscients del món en el que ens ha tocat viure.

Anuncios